Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την οργάνωση Αλβανίδων γυναικών «ΖΩΗ» οργάνωσε εκδήλωση-ημερίδα στο Πολεμικό Μουσείο με τίτλο:
«Αλβανική κοινότητα. Η γυναίκα του χθες, του σήμερα και του αύριο».
Αφορμή για την πολύ πετυχημένη ημερίδα στάθηκε το βιβλίο-διατριβή της Νεφέλης Στουρνάρα: «Παραδειγματικές εργάτριες» που αναφέρεται, με ζωντανές μαρτυρίες, σε Αλβανές που εργάζονται σε Ελληνικά δημόσια νοσοκομεία.
Η ιδέα για αυτή την εκδήλωση ήταν δική μου αλλά ο Περιφερειάρχης την υποστήριξε αμέσως με ενθουσιασμό και μάλιστα μου είπε: Άργησες να οργανώσεις κάτι για να τιμήσουμε τον γειτονικό μας λαό!
Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε η θαυμάσια, Αλβανικής καταγωγής ηθοποιός, Βέφη Ρέδη.
Ως έκπληξη στο τέλος διαβάσαμε μαζί το ίδιο ποίημα του μεγάλου ποιητή Ισμαήλ Κανταρέ με τίτλο «Μου λείπεις», εκείνη στην Αλβανική γλώσσα και εγώ στην Ελληνική.
Θέλω να υπερτονίσω το πόσο με ενθουσίασε η φινέτσα και ταυτόχρονα η σεμνότητα της Joneda Doda μιάς νέας κοπέλας, Αλβανίδας δεύτερης γενιάς, που έκανε θαυμάσιες σπουδές και πήρε επάξια μία σημαντική θέση στην Αλβανική πρεσβεία ως συντονίστρια για την Αλβανική διασπορά.
Ομιλητές εκτός της Joneda ήταν ακόμη ο Έντμοντ Γκούρι, ειδικός νομικός σύμβουλος για θέματα μετανάστευσης,
η Σοφία Τσαμπίρη, ψυχολόγος,
η Λευτερί Μέτκαϊ, πρόεδρος του συλλόγου Αλβανίδων νοσηλευτριών και φυσικά η Νεφέλη Στουρνάρα και η Ελόνα Κατάρο.
Εγώ ήμουν ο παρουσιαστής όλης της δίωρης εκδήλωσης και έτσι βρήκα την ευκαιρία κλείνοντας να πω ότι θεωρώ τους Αλβανούς αδέλφια!!!