Εξαιρετική η παράσταση «Γιάννης Χ = ξένος» που έχει επιλέξει η Περιφέρεια Αττικής για να παίζεται σε σχολεία πολλών δήμων με θέμα το bullying και με στόχο βέβαια τον προβληματισμό σε σχέση με την ενδοσχολική βία και την αποτροπή της.

Η θεματολογία ήταν παράκληση του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη που έχει γιό στην εφηβεία και πιστεύει ότι πρέπει να «βομβαρδίζουμε» τα παιδιά σε αυτές τις τρυφερές ηλικίες με ισχυρά κοινωνικά μηνύματα μέσω του θεάτρου και των τεχνών γενικότερα.

Ως Αντιπεριφερειάρχης πολιτισμού έψαξα τις προσφερόμενες ψυχαγωγικές-εκπαιδευτικές προτάσεις και κατέληξα σε εκείνη του έγκριτου θεατρικού οργανισμού «ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ».

Στο Χαλάνδρι προλόγισα δύο από αυτές τις παραστάσεις, μία στο 1ο Λύκειο Χαλανδρίου και άλλη μία στο 6ο Λύκειο Χαλανδρίου.⠀
Τα παιδιά άκουσαν με μεγάλο ενδιαφέρον την άποψη μου ότι οι άνθρωποι που κάνουν bullying στους συνανθρώπους τους που θεωρούν εύκολη λεία είναι στην πραγματικότητα οι ίδιοι πολύ αδύναμοι και προσπαθούν να μεταθέσουν αλλού αυτή την έλλειψη ουσιαστικής δύναμης.⠀
Και τα δύο σχολεία που επισκέφτηκα είδα και κυρίως αισθάνθηκα ότι κάνουν άψογη εκπαιδευτική δουλειά.⠀
Αυτό σίγουρα οφείλεται στους πολύ ικανούς καθηγητές και ιδιαίτερα στους δύο θαυμάσιους διευθυντές:⠀
Την κυρία φωτεινή Θραμπουλίδου (στο 1ο Λύκειο)και τον κύριο Κώστα Καρδακά(στο 6ο Λύκειο).⠀

Και οι δύο είναι δυναμικοί και πλήρεις γνώσεων.