Εγκαταλείποντας το επί τέσσερα χρόνια πόστο μου, ως Τομεάρχης, Αντιπεριφερειάρχης και Προϊστάμενος του τμήματος Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής, μόνο καλά έχω να αναλογιστώ και ευχαριστώ για άλλη μία φορά τον αγαπημένο μου Γιώργο Πατούλη για τον δρόμο που μου άνοιξε.
Παραλάβαμε από την προηγούμενη διοίκηση ένα αδύναμο τμήμα με μικρή δραστηριότητα και το κάναμε γνωστό σε όλη την Αττική για συνεχείς επιτυχημένες δράσεις και πρωτοβουλίες, που συχνά χαιρετίστηκαν από τον τύπο.
Θα αναφέρω μία ξεχωριστή επιτυχία, δεδομένου ότι δεν είναι δημιουργία φεστιβάλ, δομή τέχνης ή κάποιο καλλιτεχνικό επίτευγμα.

Παρατηρώντας όλα τα χρόνια της θητείας μου ότι τα Πολιτιστικά Σωματεία και γενικότερα τα Σωματεία Γενικού Σκοπού, που ήταν υπό την δικαιοδοσία μου, λειτουργούσαν ακόμη με μπλοκάκια για να κόψουν παραστατικά ενώ ως δικαιολογητικά κουβάλαγαν στα γραφεία μας ορυμαγδό χαρτούρας, αποφάσισα ότι η Περιφέρεια Αττικής με επικεφαλής τον μεταρρυθμιστή Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη δεν είναι δυνατόν να απέχει έτη φωτός από την ψηφιακή εποχή.

Αγωνίστηκα, αφού πήρα την έγκριση του Περιφερειάρχη, για να συσταθεί ειδικό μητρώο Σωματείων Γενικού Σκοπού με την βοήθεια της εκπληκτικής ομάδας μου αποτελούμενης από την κ.Βασιλική Σκοπετέα, τον κ.Γιάννη Παπακώστα και τον κ.Κωσταντίνο Κωστούρο.
Κάναμε όλη την γερή προετοιμασία και μετά απευθύνθηκα στον πλέον κατάλληλο άνθρωπο, τον δαιμόνιο Γραμματέα Ψηφιακής διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, Λεωνίδα Χριστόπουλο..

Ο Λεωνίδας έχει και αυτός μία δυνατή ομάδα γύρω του, με την οποία συνεργαστήκαμε στενά (δεν μπορώ να μην αναφέρω την Δήμητρα Λυγούρα) για να πάμε στην επόμενη φάση, όπου έπρεπε να ζητήσω πλέον την βοήθεια του Υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη.
Ο Υπουργός έδωσε την βοήθειά του απλόχερα (αναφέρω την συμβολή της κ. Βιβής Χαραλαμπογιάννη) και τελικά ολοκληρώθηκε η ψήφιση του άρθρου 33 N.5027/2023 με τίτλο :«Σύσταση Μητρώου για Σωματεία Γενικού Σκοπού».

Η καταχώρηση, η τήρηση αρχείων και η επικαιροποίηση των στοιχείων θα γίνονται πλέον μέσω ψηφιακής πλατφόρμας.

Η νέα ρύθμιση για την οποία τόσο αγωνίστηκα, χωρίς να είμαι υπεύθυνος του τομέα ψηφιακής πολιτικής, θεωρείται γροθιά στην γραφειοκρατία και εκτός του ότι διευκολύνει τους εργαζόμενους στις αρμόδιες υπηρεσίες, κυρίως βοηθά στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

ΝΙΩΘΩ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΣ.

ΥΓ: Στις φωτογραφίες υπογράφουμε με τον Λεωνίδα Χριστόπουλο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Τμήματος Πολιτισμού Περιφέρειας Αττικής και της Γραμματείας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών.