⁣Η Περιφέρεια Αττικής στα πλαίσια των προγραμμάτων συμπερίληψης και ευαισθητοποίησης, που δημιούργησε το τμήμα πολιτισμού υπό τον Χάρη Ρώμα πάντα με παρότρυνση του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, στηρίζει την ομάδα black light που παρουσιάζει στα σχολεία το πολυαισθητηριακό εργαστήρι «Μαθαίνω χωρίς να βλέπω».
Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει 66 ωριαίες διαδραστικές επιδείξεις σε τάξεις δημοτικού σχολείων όλων των δήμων της Αττικής. Τα παιδιά μέσα από προσομοίωση έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν βιωματική εμπειρία για το πως λειτουργεί ένας τυφλός συμπολίτης μας, για το πως είναι να ζεις σε ένα κόσμο χωρίς φως απ’ έξω αλλά δυνατό εσωτερικό φως εκ των έσω!

Θυμάμαι ακόμη τον Θοδωρή Τσάτσο όταν ήλθε σεμνά στο γραφείο μου με αντιπροσωπεία του Black Light για να ζητήσει στήριξη. Πριν από λίγες ημέρες τον απόλαυσα στο Γ´ δημοτικό σχολείο Χαλανδρίου σε μία από τις παρουσιάσεις τους.

Στις φωτογραφίες απεικονίζονται μαζί μου ο Θοδωρής, η συνεργάτης του Ερίσα Ντότσε (γιατί οι εκπαιδευτές είναι πάντα δύο, ένας τυφλός και ένας βλέπων) αλλά και ο διευθυντής του 3ου Δημοτικού Χαλανδρίου, ο σπουδαίος εκπαιδευτικός Λεωνίδας Τσούρμας.