Με «πειρατικές» μεθόδους που θυμίζουν άλλες εποχές ο δήμαρχος Χαλανδρίου επιχειρεί να κρύψει κάτω από το χαλί το μείζον πρόβλημα με τον καταυλισμό των Ρομά στο Χαλάνδρι για το οποίο και παλαιότερα η Περιφέρεια Αττικής τον είχε κατηγορήσει για αποσπασματικές λύσεις και προχειρότητα. Ο υποψήφιος δήμαρχος Χάρης Ρώμας μάλιστα σε σχετική ανακοίνωση του κάνει λόγο για «πρωτοφανείς προεκλογικές κινήσεις πανικού και παρανομίες της απερχόμενης διοίκησης Ρούσσου που εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον Δήμο» .

Πιο συγκεκριμένα ο δήμος Χαλανδρίου χωρίς καμιά άδεια και συνεννόηση, αγνοώντας κάθε έννοια νομιμότητας επιχείρησε με «καταδρομικό» τρόπο να μεταφέρει 6 οικίσκους σε περιοχή εντός του δήμου Σπάτων –Αρτέμιδος προκειμένου να προχωρήσει η μετεγκατάσταση Ρομά από το Χαλάνδρι. Φυσικά, ο δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος αντέδρασε και απέτρεψε την «καταδρομική» εγκατάσταση των οικίσκων ενώ προέβη σε δριμύτατη επίθεση προς τον κ. Ρούσσο μέσω ανακοίνωσης .

Διαβάστε ολόκληρη την αποκαλυπτική ανακοίνωση του κ. Χάρη Ρώμα

«Και όμως η απερχόμενη δημοτική διοίκηση αποδεικνύει καθημερινά ότι μπορεί να μετέλθει οποιασδήποτε παλαιοκομματικής μεθόδου για να διασωθεί. Το τελευταίο βέβαια κρούσμα μάλλον «πειρατική» μέθοδο θυμίζει. Προσπαθώντας λοιπόν προεκλογικά να μπαλώσει άρον άρον το υπάρχον, τεράστιο πρόβλημα του καταυλισμού των Ρομά στο Χαλάνδρι, επιχείρησε ανεπιτυχώς να «φυτέψει» – κυριολεκτικά – 6 οικίσκους σε οικόπεδα στο δήμο Σπάτων –Αρτέμιδος στους οποίους θα μεταφέρονταν διαμένοντες του καταυλισμού.

Η «πειρατική» απόπειρα «φυτέματος» των οικισμών απέτυχε πανηγυρικά μιας και ο Δήμος Χαλανδρίου αφενός δεν είχε έλθει καν σε συνεννόηση με την διοίκηση του Δήμου Αρτέμιδος-Σπάτων, αφετέρου δεν είχε καν ενημερώσει τους υπόλοιπους αρμοδίους.

Πρόκειται για πανικόβλητες προεκλογικές ενέργειες και κινήσεις που επιχειρούν είτε να μπαλώσουν είτε να κρύψουν κάτω από το χαλί το πρόβλημα το οποίο η διοίκηση Ρούσσου εξέθρεψε όλα αυτά τα χρόνια. Το μόνο που κατάφεραν είναι να θίξουν τελικά το κύρος του Δήμου. Ο πανικός αυτός, προφανώς, εκπορεύεται και από την πίεση της παράταξης «Χαλάνδρι στο Φως», δεδομένου ότι η ανάρτηση του επικεφαλής με τίτλο «ο Ρώμας για τους Ρομά» είχε τεράστια απήχηση στους δημότες.

Σημειώνεται, ότι οι οικίσκοι δεν είχαν πάρει από πουθενά καμιά άδεια για να τοποθετηθούν και μάλιστα σε ζώνη περιορισμένης ανάπτυξης αεροδρομίου. Είναι δεδομένο ότι πρέπει να υπάρχει μια σειρά εγκρίσεων και διαδικασιών για μια τέτοια ενέργεια όπως άδεια Δασαρχείου, άδεια πολιτικής αεροπορίας, άδειας αρχαιολογίας κ.α. ουκ ολίγα.

Σίγουρα, το πρόβλημα πρέπει να λυθεί με ένα ολοκληρωμένο, νόμιμο και οριστικό τρόπο. Προφανώς αυτό δεν γίνεται με «πειρατικές» αποσπασματικές λύσεις που φλερτάρουν την παρανομία, με προχειρότητες και 6 οικίσκους, που συνόδευε μάλιστα περιχαρής η αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής.

Για πολλά μπορεί κάνεις να κατηγορήσει την απερχόμενη διοίκηση του δήμου Χαλανδρίου τώρα πλέον και για προχειρότητα και για στρουθοκαμηλισμό.

Είναι ξεκάθαρο ότι ήρθε η ώρα για αλλαγή».