Το ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΤΟ ΦΩΣ συνάντησε ένα κομμάτι αληθινού φωτός αφού στην δομή Π.Ε.Γ.Κ.Α.Π-Ν.Υ Χαλανδρίου που φιλοξενεί άτομα με νοητική υστέρηση (είτε ως διημέρευση είτε ως στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης) διαπιστώσαμε ότι είναι απόλυτα «φωτεινός» ο τρόπος που φροντίζονται αυτά τα άτομα.

Πράγματι, αληθινή φροντίδα και σεβασμός είναι οι λέξεις που χαρακτηρίζουν την προσπάθεια της Λουίζας Μαρτίνη και του Δρ. Όμηρου Εμμανουηλίδη που μαζί με τους επιλεγμένους συνεργάτες τους προσφέρουν σημαντικό επιστημονικό και θεάρεστο έργο.
Συμφωνήσαμε ότι, μελλοντικά, έχουμε να κάνουμε μαζί πολλά για να καταστήσουμε το Χαλάνδρι τόπο απόλυτου σεβασμού για τα άτομα με οποιαδήποτε μορφή αναπηρίας.

Αφού κατά την περιήγησή μας στους χώρους της δομής θαυμάσαμε έναν αυθεντικό πίνακα του τεράστιου Γιάννη Τσαρούχη (που απεικονίζει έναν νέο με νοητική υστέρηση), σταθήκαμε σε ένα κολάζ που εικονίζει ένα πουλί σε κλαδί και έχει γραμμένη την μαγική φράση:
Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΙ ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΦΤΕΡΑ ΣΟΥ, που θα πει οτι πρέπει να μαθαίνουμε να στηριζόμαστε οσο περισσότερο γίνεται στον εαυτό μας.