Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ τιμά φέτος, με πολλαπλές εκδηλώσεις, την μεγάλη Ελληνίδα καλλιτέχνιδα, την «Θεά Υψίφωνο» όπως την έχουν αποκαλέσει, για πολλούς την σπουδαιότερη σοπράνο στην παγκόσμια ιστορία του λυρικού τραγουδιού, την #ΜαρίαΚάλλας, με την ευκαιρία των 100 χρόνων από την γέννηση της.

Όλες οι εκδηλώσεις σχεδιάστηκαν από εμένα και το τμήμα που διεύθυνα όσο ακόμη ήμουν Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής.

Όμως ειδικά για την τελευταία μας εκδήλωση, την ιδέα μου ενέπνευσε η αγάπη της Προξένου της Ακτής του Ελεφαντοστού (με το σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο) κυρίας Μέρω Κεσεσίογλου για έναν άλλο θρύλο που υπήρξε προσωπικός της φίλος.

Ως ιδανικό χώρο είχαμε επιλέξει το πανέμορφο περιστύλιο του Ζαππείου και συνδυάσαμε το αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας με τιμητική επίδειξη μόδας ιστορικών ρούχων του σπουδαίου σχεδιαστή υψηλής ραπτικής, εκλιπόντος Pierre Cardin, από την γέννηση του οποίου επίσης κλείνουν φέτος 100 χρόνια.

Τα ρούχα ήλθαν αεροπορικώς το ίδιο πρωί από το Παρίσι και πράγματι είχαν την «σφραγίδα» μιας ιδιοφυίας της μόδας, που είχε ντύσει άλλωστε αρκετές φορές και την ίδια την Κάλλας.

Την βραδυά απογείωσαν δύο εκπληκτικές λυρικές τραγουδίστριες, η μεσόφωνος Ειρήνη Καράγιαννη και η υψίφωνος Τζίνα Πούλου οι οποίες τραγούδησαν διάσημες άριες που είχε ερμηνεύσει μοναδικά και η DΙVINA MARIA!

Στο πιάνο τις συνόδευσε ο Δημήτρης Γιάκας, επίσης τεράστιο ταλέντο της χώρας μας, βιρτουόζος του πιάνου.

Την βραδυά που τίμησε με την παρουσία του και ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης, παρουσίασε με απαράμιλλο στυλ ο αγαπημένος φίλος Τάκης Ζαχαράτος.

ΥΓ: Και οι δύο λυρικές τραγουδίστριες μένουν στο Χαλάνδρι!