Ήταν αδύνατον να μην επισκεφτώ την έκθεση «ATTICA GREEN EXPO» αφού η πράσινη πολιτική είναι βασικός άξονας της Περιφέρειας ΑΤΤΙΚΗΣ με πολύ μεγάλη έμφαση από τον Περιφερειάρχη αλλά και από Αντιπεριφερειάρχες, όπως εγώ, που έτσι και αλλιώς θεωρώ οτι με αυτήν την πράσινη λογική θα πρέπει να αναμορφωθεί και το Χαλάνδρι του μέλλοντός μας.

Είχα κι άλλους λόγους για να πάω στο Παλαιό Φάληρο, στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις TAE KWON DO. Ο κυριότερος ήταν ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο παντογνώστης Μιχάλης Χρηστάκης!
Με τον αγαπητό Μιχάλη υπάρχει βάσιμη ελπίδα ότι τα επόμενα χρόνια θα γίνουμε στενοί, για να μην πω αδιάσπαστοι, συνεργάτες. Το περιμένω με λαχτάρα, γιατί ξέρω ότι θα με διδάξει τα πάντα!!!
Ο Μιχάλης, λοιπόν, είναι άσος στη διοργάνωση ημερίδων και εκδηλώσεων και ετσι, στο πλαίσιο της

ATTICA EXPO δημιούργησε ένα μεγαλειώδες πολυήμερο συνέδριο για την Πράσινη μετάβαση και την κυκλική οικονομία στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Με συνόδευσε εκεί η υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο συνδυασμό μας, Βάλια Σταμάτη. Μαζί είχαμε την μεγάλη χαρά να απολαύσουμε την ομιλία με θέμα τον πράσινο αθλητισμό μίας άλλης υποψήφιας δημοτικής συμβούλου στον συνδυασμό μας ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΤΟ ΦΩΣ, της πλήρους γνώσεων μηχανικού, Βούλας Ζορμπά.

Συζητήσαμε με έγκυρους τεχνοκράτες και συμφωνήσαμε ότι στο Χαλάνδρι του μελλοντός μας θα εφαρμόσουμε μεθόδους για μια πρότυπη πράσινη πόλη και δεν θα μείνουμε σε προεκλογικές αναγγελίες, ως είθισται.
Μετά από επιμονή του Μιχάλη Χρηστάκη ανέβηκα και εγώ στο βήμα για έναν χαιρετισμό αλλά και απολογισμό της θητείας μου στη Περιφέρεια.

Παρά το ότι ήταν αυτοσχέδιος ο λόγος μου, τα μέλη του συνεδρίου και οι θεατές που συνέρρευσαν με χειροκρότησαν με τιμητικό τρόπο.

Άλλο ένα χαρούμενο γεγονός που συνέβη ήταν οτι ανάμεσα σε πολλούς Δημάρχους που έδωσαν το «παρών» στην έκθεση, συνάντησα τον πλέον αγαπημένο μου, τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου.
Φωτογραφηθήκαμε μαζί με άλλον ένα super δήμαρχο ,τον δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλο.

Φεύγοντας συναντήσαμε κάποια νέα κορίτσια και αγόρια που είναι υπεύθυνα για να ξεναγούν τους επισκέπτες και να επιδεικνύουν το πράσινο ενεργειακό λεωφορείο.
Η ξενάγηση ήταν εξαιρετική εμπειρία και τους ευχαριστούμε ολόψυχα.