Το Χαλάνδρι χρειάζεται κέντρο διαχείρισης κρίσεων.

Ύστερα από την τελευταία μεγάλη δοκιμασία που πέρασε η Χώρα μας, τώρα που μοιάζει οι πολύ δύσκολες ώρες να απομακρύνονται, είναι αναγκαίο να εξετάσουμε ενδελεχώς τι μπορεί να κάνει η τοπική αυτοδιοίκηση στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση αλλά κυρίως για την πρόληψη κρίσεων.

Σαν Αντιπεριφερειάρχης Αττικής είχα την τύχη να συνεργαστώ στο πρόσφατο παρελθόν με τον εξαίρετο Δήμαρχο Βάρης – Βούλας –Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλο.

Δεν εξεπλάγην καθόλου, λοιπόν, όταν άκουσα ότι δημιούργησε στον Δήμο του ένα υπερσύχρονο επιχειρησιακό κέντρο διαχείρισης κρίσεων που δείχνει τον δρόμο για αποτελεσματική πολιτική προστασία μια νέας εποχής.

Δεν εξεπλάγην γιατί ξέρω πόσο δημιουργικός και αποτελεσματικός Δήμαρχος είναι ο Γρηγόρης και πόσο λειτουργεί επί της ουσίας και καθόλου για το θεαθήναι. Εντυπωσιάστηκα όμως, τελικά, όταν πήγα να επισκεφτώ το επίτευγμά του γιατί, διάολε, ήταν καλύτερο από ότι το φανταζόμουν!

Τον ευχαριστώ από καρδιάς που με ξενάγησε σε αυτό το μικρό θαύμα και μοιράστηκε την γνώση του μαζί μου.

Δηλώνω πλέον «ανερυθρίαστα» και χωρίς κανένα κόμπλεξ ότι ΘΑ ΤΟΝ ΜΙΜΗΘΩ!

Αν με τιμήσουν οι ψηφοφόροι του Χαλανδρίου με την ψήφο τους, και πιστεύω βαθιά μέσα μου ότι θα με τιμήσουν, ως νέα δημοτική αρχή μαζί με τους συνεργάτες μου θα δημιουργήσουμε το δικό μας Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων για να προστατεύουμε το Χαλάνδρι μας και ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΑΣ ΡΕΜΑΤΙΑ από φωτιές και άλλα φυσικά φαινόμενα, όπως πλημμύρες.

Θα εφαρμόσουμε όλα αυτά τα θαυμαστά που μου έδειξε ο Γρηγόρης, τα συστήματα προειδοποίησης, τις σταθερές κάμερες, το εναέριο σύστημα επιτήρησης από drones με θερμικές κάμερες που καλύπτουν μια απόσταση 15 χιλιομέτρων και ό,τι άλλο έχει ανακαλυφθεί μέχρι τότε, για να έχουν οι κάτοικοι του Χαλανδρίου το κεφάλι τους ήσυχο.

Υψηλή τεχνολογία, εκπαιδευμένοι συνεργάτες και ταυτόχρονα ο πάντα σωτήριος εθελοντισμός, είναι νομίζω η σωστή απάντηση στη νέα οικολογική και κλιματική πραγματικότητα που δυστυχώς απειλεί ολόκληρο τον πλανήτη.
Το “Χαλάνδρι στο Φως¨ θέτει ως προτεραιότητα να θωρακίσει την πόλη μας απέναντι σε όσα θα έχει να αντιμετωπίσει στα χρόνια που έρχονται.