Ο Χάρης Ρώμας είναι συγγραφέας, σεναριογράφος, ηθοποιός, σκηνοθέτης και 
στιχουργός.

Έχει σπουδάσει Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών αλλά συγχρόνως παρακολούθησε μαθήματα στη δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη και στη δραματική σχολή του θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν».

Είναι ιδιαιτέρως δημοφιλής καλλιτέχνης, δραστηριοποιημένος σε όλα τα είδη τέχνης ∙ θέατρο, κινηματογράφος, τηλεόραση. Πρώτη θεατρική του εμφάνιση στην ιστορική «Πορνογραφία» του Μάνου Χατζηδάκι σε πρωταγωνιστικό ρόλο και πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση στην πολυβραβευμένη ταινία του Νίκου Νικολαϊδη «Γλυκειά Συμμορία». Είναι βραβευμένος τέσσερις φορές για τα σενάριά του στην τηλεόραση και τρεις φορές για τις ερμηνείες του (2 για τηλεοπτικές σειρές του και μία για τη θεατρική παράσταση BOYS OF THE BAND του Μορτ Κρόουλεϊ).

Η σειρά του «Κωνσταντίνου και Ελένης» είναι η μόνη ελληνική τηλεοπτική σειρά που μπήκε στα ρεκόρ Γκίνες για τις επαναλήψεις της που δε σταμάτησαν ούτε μία ημέρα επί είκοσι χρόνια.

Έχει πρωταγωνιστήσει σε όλα τα μεγάλα ελληνικά θέατρα όπως Επίδαυρο και Ηρώδειο.

Εκτός από την πολύ μεγάλη καλλιτεχνική του δράση και αναγνωρισιμότητα, τα τελευταία χρόνια εκλέχτηκε στην Περιφέρεια Αττικής, όπου διετέλεσε ως Τομεάρχης Πολιτισμού και από την 1 η Μαρτίου 2022 ανέλαβε τα καθήκοντά του ως Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού.

Χάρης Ρώμας

(Χαράλαμπος Ρασσιάς)

τ. Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού – Υποψήφιος Δήμαρχος Χαλανδρίου

Χάρης Ρώμας